luni, 18 aprilie 2011

Ciorba de fasole verde

Ingrediente:
1 kilogram de fasole verde
2,3 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
1 jumate kilogram de bulion
1 ou
2,3 linguri de smantana
sare
2,3 linguri de ulei

Mod de preparare
Fasolea se curata, se taie coditele, se rupe in 3-4 bucati si spala in apa calda- aproape fierbinte( daca se spala in apa rece nu se mai fierbe). Se pune o oala de 3-4 kilograme cu apa la fiert. Cand clocoteste se adauga fasolea, morcovii, ceapa, ptrajunjelul taiate marunt. Se adauga si 2-3 linguri ulei. Se fierbe pana fasolea se inmoaie. Se adauga apoi o jumate litru bulion si se mai lasa la fiert cam 10 minute.
Se stinge focul, se potriveste de sare si se direge cu un galbenus de ou si cu smantana. Albusul se pune direct in ciorba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu