vineri, 22 aprilie 2011

Eclere

Ingrediente:
2 cani apa
o cana ulei
2 cani faina
8 oua
sare
Se pune la fiert apa, cu uleiul si cu putina sare. Cand dau primul clocot se pune faina, se amesteca bine si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si dupa ca se raceste putin se pun ouale intregi si se amesteca.
In tava unsa cu ulei se pun cu lingurita gramajoare si se coc 15 minute in cuptor cu focul la maxim fara a deschide usa, apoi 5-10 minute se reduce treptat flacara. Gogosele se umplu cu crema.



Crema
8 oua( 6 separate, 2 intregi)
270 grame zahar
800 grame lapte
8 linguri faina
2 plicuri de zahar vanilat
Cele 6 galbenusuri se amesteca cu cele 2 oua intregi si cu zaharul.

Cele 8 linguri faina se amesteca cu 300 grame lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert cu cele 2 plicuri de zahar vanilat..Se amesteca galbenusurile cu faina( cu lapte) si cand fierbe laptele se adauga in laptele clocotit.

Dupa ce se ia de pe foc, se adauga albusurile batute spuma.
Cu aceasta crema se umplu eclerele.

Glazura:
300 grame ciocolata
30 grame unt
7 linguri lapte
Se fierb impreuna pe aburi pana se topeste ciocolata complet. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se glazureaza eclerele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu