duminică, 17 aprilie 2011

Mazare cu ciuperci

Ingrediente:
- 2 cepe;
- 400 grame de mazare( din conserva ca fierbe mai usor)
- 1 cutie de ciuperci
- 300 grame de pasta de tomate( eu am folosit ketchup de casa- reteta la ketchup e la conserve pentru iarna- foarte bun in camin :) )
- 1 lingura mare de faina
- optional 2 linguri smantana( merge si fara)

Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt, se caleste, se pun ciupercile, mazarea si se pune putina apa( cat sa acopere). Se lasa sa fiarba pana scade apa aproape de tot( cam 10-15 minute), ketchup-ul sau pasta de tomate. Se amesteca lingura de faina cu ketchup-ul sau pasta de tomate si cu smantana ( daca e)  si se toarna peste mazare. Se mai lasa 5 minute sa fiarba( cat sa dea cateva clocote) si e gata. Se poate presara cascaval deasupra cat e calda.

Foarte usor de facut si delicios ! Fara cuptor si gata in 15 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu