sâmbătă, 30 aprilie 2011

Tiramisu- reteta traditionala

Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 100 grame zahar
- 120 ml vin alb dulce si parfumat( sau 70 grame coniac)
- 250 grame branza mascarpone
- 500 grame smantana nebatuta
- 400 grame piscoturi
- 2 linguri cacao neagra
- 400 ml cafea esspreso( indulcita cu 2 lingurite de zahar)

Mod de preparare:
Se bat bine galbenusurile ce telul, pe foc, la bain marie pana devin spumoase, apoi se adauga zaharul si vinul( sau coniacul) batand continuu.
Se stinge focul si se bate crema in continuare, pana se intareste si face basici.
Branza mascarpone se freaca bine , pana devine ca o crema. Peste ea se adauga crema de oua si vin si se omogenizeaza.
Dupa ce s-au omogenizat, la sfarsit se adauga si frisca batuta fara zahar.

Piscoturile se cufunda, unul cate unul, cate o secunda in cafeaua calduta, apoi se aseaza pe o tava dreptunghiulara( 30x40 cm, adanca de circa 4 cm) tapetata cu folie de aluminiu. Piscoturile se pun bine lipite unul de celalalt, pana ce tot fundul tavii este acoperit. Se ia jumatate din crema si se intinde uniform peste stratul de piscoturi.


Se pune apoi al doilea strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema.

Se pudreaza uniform cu cacao, folosind o sita fina de ceai.
Se tine la frigider cel putin 3 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu