Foi:
Intr-un ibric se pune: 1 ou, 30 grame unt, 150 grame zahar.
Se freaca bine, se adauga apoi 2 linguri miere de albine si 3 linguri si jumatate de lapte, 1 lingurita bicarbonat. Se freaca toate pana ce se omogenizeaza. Dupa aceea, se pune ibricul intr-o cratita cu apa clocotita si se freaca cam 5 minute pana se ingroase putin si capata luciu.
Se ia ibricu jos si se pune 450 grame de faina pe rand in compozitie asa fierbinte si se framanta. Se coc 4 foi pe dosul tavii.
Crema:
170 grame unt se freaca 200 grame zahar si 3 pachete zahar vanilat.
Intr-o cratita se pun 3 pahare de lapte( pahare de 100 ml) cu 50 grame gris. Se fierbe pana se ingroase. Se raceste apoi amestecandu-se mereu. Se amesteca cu untul frecat spuma.Pe prima foaie se pune crema, pe a doua gemul( preferabil mai acrisor) iar pe a treia tot crema. Simpla si foarte gustoasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu