miercuri, 27 aprilie 2011

Cartofi taranesti cu friptura de porc

Ingrediente:
- carne de porc,
- sare, piper
- 6 cartofi mari ,
- 2 cepe rosii,
- 250 g sunca,
- ulei vegetal,
- putina boia de ardei
- sare, piper,
- 3 catei de usturoi
- verdeata pentru decor
Mod de preparare
Carnea de porc se portioneaza in bucati potrivite si se condimenteaza. Se frige pe un gratar incis , pe ambele parti si se stropeste cu vin cand se intorc. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu putina sare. Separat se caleste ceapa, impreuna cu sunca, intr-o tigaie teflonata cu putin ulei. Se pun cartofii, boia, sare, piper si se lasa la calit putin pana prind culoare cartofii.
Se serveste friptura pe farfurie alaturi de cartofi taranesti presarati cu verdeata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu