vineri, 29 aprilie 2011

Compot de visine

Ingrediente:
- Visinele( culese putin mai tari, sa nu fie prea coapte)
- zahar( cate 2,5 lingur pentru fiecare borcan de 400 de grame)
- aspirina( o jumate in fiecare borcan de 400).
Visinele se spala si se lasa putin in apa rece. Borcanele se spala si se sterilizeaza. Se aseaza apoi visinele in borcane( cam 3 sferturi din borcan).
Se umplu apoi borcanele de visine cu apa rece. Se goleste apoi toata apa din acestea intr-un vas, se adauga apoi zahar( socotind pentru fiecare borcan de 400 grame 2 linguri jumate de zahar). Se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul. Cu siropul obtinut se umplu din nou borcanele. Se adauga la fiecare borcan o jumatate de aspirina. Se fierb in dunzi cate 20 de minute apoi se pun la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu