vineri, 29 aprilie 2011

Sarmalute ardelenesti

Ingrediente:
- 1 kilogram de carne tocata
- 1 ou
- 1 ceapa
- sare, piper
- 100 grame de orez
- 1 varza mai mare murata
- 100-150 grame de costita afumata sau slanina

Mod de preparare:
Se toaca carnea impreuna cu ceapa, se pune orezul spalat, oul, sare si piper dupa gust si se framanta bine.  De pe varza se desprind frunzele, se taie cotorul si partea mai groasa de la fiecare frunza.Frunza se mai poate taia in doua in functie de cat de mari doriti sa fie rulourile) Se pune carne tocata in fiecare frunza si se ruleaza.
O parte din varza se taie marunt.

Asezare:
Se unge o oala de 3-4 kilograme cu unsoare( fundul oalei). Se pune un strat de varza taiata marunt. Se aseaza apoi sarmalele dar doar pe marginea oalei( pentru a nu se zdrobi), iar in mijloc se aseaza costita afumata sau slanina. La urma se adauga tot varza taiata marunt. Se pune apa pana la nivelul sarmalelor si se lasa la fiert la foc mic.
Dupa 3-4 ore se pot servi. O delicatese pur romaneasca!
Se servesc calde cu smantana sau ca atare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu