luni, 25 aprilie 2011

Drob de vitel

Ingrediente:
- 1 kg ficat de vitel
- 300 grame inima
- 100 grame plamani
- 200 grame rinichi

- 2-3 cepe
- ceapa verde, usturoi verde, patrunjel verde
- 3 oua intregi
- 2-3 oua fierte
- sare, piper

Mod de preparare:
Maruntaiele se fierb, se dau prin masina de tocat.
2-3 cepe se taie marunt, se calesc in putin ulei. Se adauga apoi si preparatele de mai sus tocate. Se pune sare, piper si se mai amesteca putin pe focul mic. Se ia de pe foc si se adauga 3 oua crude, patrunjel verde tocat marunt , 3-4 cepe verzi taiate marunt si cateva frunze de usturoi verde tocat marunt.
Se fierb 2-3 oua tari, se curata, se taie pe jumatate in lung.
Drobul pregatit se aseaza intr-o tava cu hartie de copt astfel:  se pune un strat de drob, cele 3 oua fierte tari taiate asezate cu galbenusul in jos. Se adauga apoi celalalt strat de drob, se niveleaza si se pune la cuptor pentru 1 ora la foc mic.
Special pentru masa de Paste si nu numai! E o alternativa excelenta la drobul de miel!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu