joi, 14 aprilie 2011

Pui la cuptor cu sos de usturoi

Ingrediente: 1 pui intreg, usturoi, ulei de masline, unt, condimente: sare, piper, oregano, busuioc, rozmarin, boia, curry, maghiran

Se spala si se curata puiul. Se amesteca toate condimentele cu ulei de masline intr-un bol si apoi se freaca puiul cu sosul rezultat. Se lasa la frigider cateva ore, apoi se unge puiul cu putin unt si se pune la cuptorul incins in prealabil( cam 1,5- 2 ore).

Pentru sosul de usturoi: 3-4 catei de usturoi se piseaza. Se pune sare, putin mustar si se amesteca cu ulei cate putin( ca la maioneza). Dupa ce s-a legat se pune smantana( dupa gust, in functie de cat de tare doriti sa se simta gustul de usturoi).
Se serveste langa pui, eventual cu granitura de cartofi( de orice fel).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu