Ingrediente:
1 kg ciolan afumat
0,5 kg fasole boabe( eu o pun in apa cu o seara inainte ca sa se fiarba mai usor)
2-3 morcovi potriviti
1 ceapa
1 ardei
1/2 kg bulion
2 oua
2-3 linguri smantana
Mod de preparare:
Se fierbe ciolanul in apa cam o ora. Se adauga legumele taiate marunt si fasolea. Se mai lasa sa fiarba pana cand fasolea este fiarta, tot adaugandu-se apa. Cand e aproape fiarta fasolea, se pune bulionul si se mai lasa pe foc 15 minute. Se stinge focul. Se separa ouale si albusul se pune in ciorba.
Galbenusul se amesteca cu smantana si abia apoi se adauga in ciorba. La sfarsit se pune 1 lingura de tarhon taiat bucati mici, sau doar pentru savoare se poate pune intreg si sa se scoata dupa 10 minute.
Se serveste calda, cu paine si ceapa rosie simpla taiata felii sau cu cu ceapa pregatita cu otet si cu ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu