Ingrediente:
0,5 kilograme carne de pui( tacam, aripi, pulpe, orice)
3,4 morcovi
1 patrunjel
telina
1 ceapa
1 ardei
2,3 linguri otet
3,4 linguri de smantana
100 grame orez
1 lingura faina
2 catei de usturoi
frunze de patrunjel, telina, leustean
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert in apa rece, se spumeaza. Se adauga apoi legumele taiate marunt. Cand carnea si legumele sunt fierte se adauga orezul spalat( pentru cei care nu prefera carnea in ciorba, aceasta se poate scoate cand este fiarta) Cand orezul e aproape fiert, se amesteca faina cu putina apa rece, cu smantana si se adauga in ciorba, cate putin. Focul trebuie sa fie mic cand se pune smantana. (Pentru a nu se imprastia se pune cate putin din ciorba fierbinte in smantana si cand e cald se poate pune tot in ciorba)
Se mai fierbe 5-10 minute si se stinge focul. Se adauga otetul si frunzele de patrunjel, telina, leustean, se acopera cu un capac. Dupa 5 minute se pot scoate afara frunzele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu