Ingrediente
1 kilogram de salata verde
250 grame de smantana
200 grame lapte
3 oua
3,4 catei de usturoi
2,3 linguri de otet
sare
Mod de preparare
Salata se alege, se spala frunza cu frunza in 2-3 ape, se stoarce, se rupe si se pune la calit intr-o cratita cu putina unsoare sau ulei. se pune putina sare si se caleste pana cand se termina apa lasata de ea( cam 5 minute). Se adauga apa fierbinte( cam 2 kilograme) si se lasa sa fiarba cam o ora. Daca mai e nevoie se adauga apa tot fierbinte. Se zdrobeste usturoiul si se adauga in ea. Se mai lasa sa dea vreo 2-3 clocote si se stinge focul. Se adauga 2-3 linguri de otet. Ouale se separa, albusurile se pun direct in ciorba iar galbenusurile se amesteca cu smantana si laptele si se adauga in ciorba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu