sâmbătă, 16 aprilie 2011

Pui shanghai iute

Ingrediente:
- 500 g piept pui dezosat
- 3 oua
- 1 ceapa verde
- 200 g faina
- 200 ml ulei pentru prajit
- 2 linguri pasta ardei iute
- 1 lingurita boia iute sau orice condiment iute aveti
- 2 linguri de ulei de soia( sau de masline )
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui fasii de 1 cm latime, apoi se marineaza 1/2- 1h intr-un amestec de pasta de ardei iute, ulei de masline si boia iute, amestecand din cand in cand pentru ca sosul sa acopere toate bucatile( daca nu preferati iute se poate lasa la marinat doar cu sare, piper, boia de ardei dulce si putina nucsoara pentru aroma)
Ouale se bat cu faina, sare, piper si frunze de ceapa tocate fin.
Pieptul de pui, marinat, se da prin faina, apoi prin ou, si se prajeste in ulei incins. Cand are culoare aurie, puiul shanghai se scoate si se pune pe un servet de hartie. Se serveste fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu