vineri, 29 aprilie 2011

Ciorbita de vitel

Ingrediente:
- 1 kg rasol de vitel
- 3 morocovi
- 1 ceapa
- 1 patrunjel
- 1 bucata de telina
- 1 ardei
-1 rosie
-2 oua
-150 grame smantana
-100 grame orez
- frunze de tarhon

Mod de preparare:
Carnea de vitel se pune la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza. Dupa ce nu mai face spuma se adauga legumele taiate marunt( morcovul, ceapa, telina, patrunjelul si ardeiul). Dupa ce au fiert legumele si carnea se adauga orezul, rosia taiata bucati mici.
Dupa ce a fiert si orezul se stinge focul. Albusul de  la cele 2 oua se adauga in ciorba. Galbenusul se freaca bine cu putina apa rece, se adauga smantana si se pune in ciorba. Dupa gust se inacreste cu sare de lamaie sau cu otet. La sfarsit se pune o lingurita de tarhon taiat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu