Ingrediente:
- 14 aripioare
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 1 cana faina
- 3-4 lingurite chili pudra
- 1/2 lingurita + 2 catei usturoi pisati foarte bine
- 1 lingurita vegeta
- 1 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
- Aripioarele se curata, se taie in 2 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care se dizolva 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare si 1 catel de usturoi. Se lasa la frigider cam 2 ore sa se patrunda bine.
- Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si se absorb bine cu servetele de bucatarie.
-Intr-un bol se bate oul cu laptele
- In alt bol se amesteca faina cu chili , 1/2 lingurita sare si 1 catel de usturoi
- Se trece fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar faina apoi se prajesc in uleiul incins bine.
Sunt delicioase cu sosul de usturoi si smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu